ALBUFEIRA, schilderachtige badplaats, dat nog steeds zijn aparte charme van vissersdorp behouden heeft. Naar overzicht Regio Algarve.   Naar stedenlijstaz Portugal. Kaart van geheel toeristisch Portugal. Naar uw accommodatie.
 
    
Albufeira, kerk.Albufeira; afgeleid van het Moorse 'Al-Buhar'
Is een drukke, maar schilderachtige badplaats, dat nog steeds zijn aparte charme van vissersdorp behouden heeft. Toeristisch gezien is het de hoofdstad van de Algarve. In de maanden juli en augustus is het vol. Omdat de ruimte in de beschutte baai beperkt is, zijn de witte huizen amfitheatersgewijs tegen de steil oplopende kust aan gebouwd en gedeeltelijk er bovenop.
Door de ligging kunnen er geen grote hotels verrijzen
en dit is de redding van het stadje. In de loop der tijd zijn er wel wat vissershuisjes ten prooi gevallen aan projectontwikkelaars, maar de hotels die gebouwd zijn, verstoren het beeld van kleinschaligheid niet. Het is geen stadje met specifieke bezienswaardigheden, maar een om te dwalen door het labyrint van smalle, kronkelige steegjes, langs winkeltjes, bekoorlijke huizen en fruitstalletjes. Na de strandgenoegens biedt Albufeira een rijke schakering aan op het toerisme toegesneden avond- en nachtvertier: disco's, nachtclubs en restaurants of pubs met 'live performances' van fado- en folksongzangers.

Een tunnel dwars door de klip vanaf de belangrijkste winkelstraat Rua 5 de Outubro,
waar zich het toeristenbureau en het postkantoor bevinden, leidt naar het centrale strand, Praia do Penedo, dat, zeker bij vloed, overvol kan zijn. Ten oosten van dit strand liggen de bont beschilderde vissersboten, de vissers die hun netten boeten, en de toeristen vreedzaam naast elkaar.
Dagelijks is er een vismarkt
op de klip boven dit strand. Aan beide zijden van deze stranden zijn rustigere 'stekken' op loopafstand.
Iets verder naar het westen liggen achtereenvolgens:
 Praia da Baleeira,  'Strand van de walvis', Praia San Rafaël, Praia da Coelha, het konijn, Praia do Castelo en Praia da Galé. De grot 'Gruto do Xorino' in het westen is zowel te voet als per boot te bereiken.
Het station ligt 5 km ten noorden van het centrum. Met de auto bereikt u Albufeira over de N395.
Men zou van hier goed naar Alte kunnen gaan!

VVV in Albufeira

Rua 5 de Outubro, vlak bij de tunnel. - Câmara Municipal  -  Paços do Concelho 8200-863 Albufeira  -  Tel.: +351.289.599.500 - Fax +351.289.599.511  - 
E-mail: cma.albufeira@mail.telepac.pt

** In geheel Portugal 
kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Portugal.
** Uw accommodatie in Albufeira goed via: 
Hotels/Appartementen/Albufeira (140). De best beoordeelde en populairste hotels en appartementen in Albufeira zijn op basis van de beoordelingen van gasten per thema gerangschikt!
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”
Informatie:
Algarve infoRoteiro-campista.pt  en  Algarve/armacaodepera = Armacao de Pera. Je kunt van hier uit ook naar Albufeira en andere omliggende plaatsen.

Club Camping Albufeira, Estrada de Ferreias  - 8200-109 Albufeira
Restaurant, selfservice (8.00-24.00 open) en pizzeria zijn aanwezig.
In “Tabaccos” kan men o.a. kranten, kaarten  en postzegels kopen. Open van 8.00-20.00 uur. Grote winkel is open van 9.00-21.00 uur. Op zondag van 9.00-13.00 uur. Zwembad is goed, open van 10.00-20.00 uur. Wasserij, bij restaurant rechts naar boven en dan de straat rechts in. Aan het einde hiervan, nr 30 op de plattegrond van de camping. Men kan hier van 9.00-20.00 uur de was afgeven
Geldautomaat op de camping. Postbox, rechts achter de receptie en de telefoons
Vers brood is voorradig in winkeltje vóór de supermarkt.

Medisch Centrum

Centro Saude.
Camping LA, na 800 meter links een wit gebouw.

Supermarkt, camping LA, bij verkeerslichten LA en na ca 300 m links voorsorteren en LA. Na 50 m weer LA.
Betaling van de camping met Visa is mogelijk. 
In Albufeira kan men op het hoofdplein bij de bank, Banco Pinto e Sotto Mayor, met Visa en paspoort net zoveel Euro's  opnemen als men wil.

Naar Albufeira
Camping LA. Doorrijden tot viersprong met vkl. Links kan men naar Albufeira nascente(west), links naar Albufeira ponente(oost). RD naar Albufeira centra. Doet men dat, dan kan men direct voorbij het kruispunt, tegenover BP tankstation, links bewaakt parkeren, met de auto in de schaduw. 400 Esc. voor 6 uur parkeren. Daarna kan men goed lopend naar het strand. Tegenover de camping kan men ook met de bus naar Albufeira, dienst regeling bij de receptie.  

Moena Cruises
Kan men groepsgewijs of individueel een boottocht maken langs de kust. Boekt men een boottocht van 3 uur dan vaart men 22 km heen en weer 22 km terug. Men ziet enkele spectaculaire rotsformaties. Men wordt op de camping opgehaald en weer teruggebracht.
Vertrek is vanuit Vilamoura. 
Hoewel het niet spectaculair is bevelen we het als ontspanning toch aan, zeker omdat er aan de Algarve niet zoveel te beleven is.

Alte
Even boven Albufeira ligt het typische bergdorp Alte. Straatjes zijn steil en smal. Met de auto kun je er niet rijden. Volg van uit Albufeira de N 270 en na ca 20 km RA.

** Uw accommodatie in Alte 
kunt u terecht in:
Alte Hotel. Alte ligt in het binnenland van de Algarve, vlak bij de heuvels van de Serra do Caldeirão. Alte is een uitstekende uitvalsbasis om de authentieke Algarve te ontdekken. Het klimaat, de omgeving en de paden zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor mountainbikers. Mountainbikes kunt u via het hotel krijgen. Aan het einde van de dag biedt hotel Alte u rust en ontspanning. Proef de beste regionale gerechten met de heuvels en de zonsondergang als achtergrond.

Armação de Pêra
Is een uitgestrekt strand bij het centrum en naar het westen toe strandjes in beschutte baaien. Twee km van dit dorp de Capella de Nossa Senhora de Rocha uit de 13e eeuw op een 35 m hoge klip. Zie ook de site.

Tourist Office of Armação de Pêra Avenida Marginal  -  8365 Armação de Pêra  -  Tel. 282 312 145

Parque de Campismo de Armaçâo de Pera

8365 – 184 Armaçâo de Pera
De camping staat vroeg in het voorjaar nog vol met overwinteraars en dan is er voor passanten geen belangstelling en weinig plaats.  Receptie is open van 8.00-21.00 uur.  Telefoneren. In de receptie en buiten de camping in telefooncellen met telefoonkaart. Elektriciteit. 6 Ampères of 10 Ampères.
Wasmachine in de wasruimte naast de supermarkt, men vindt daar ook een droger.
Chemisch toilet is buiten de toiletten. Vers brood in de supermarkt.

Carvoeiro

Gezellig maar druk strand. Veel grotten. Een voetpad voert in 10 min. naar Algar Seco, een rotsformatie met een lagune.

** Waarom zouden we voor onze accommodatie kiezen voor Booking?
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”
** Kaart van geheel toeristisch Portugal
**  Algemene informatie en boeken over Portugal.